Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Американската Linden Energy купува 50% от Овергаз

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Американската Linden Energy купува 50% от Овергаз
Коментари Харесай

385 млн. лв. за „Овергаз“ по Плана за възстановяване, чийто шеф дари 500 000 лв. на ПП-ДБ

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: Американската Linden Energy купува 50% от " Овергаз Инк. "

В листата от компании, които ще получат еврофинансиране по Плана за възобновяване и резистентност за така наречен „ зелен преход “, има компании, свъзани с ръководещите. Сред тях е „ Овергаз “, чийто създател и притежател Сашо Дончев е спонсор на ПП-ДБ. Той направи подаяние от 500 000 лева преди парламентарните избори през предходната година на обединението „ Продължаваме промяната “- „ Демократична България “. Списъкът беше показан в Народното събрание от Има Такъв Народ. Тези компании ще получат еврофинансиране за „ зелени “ енергийни планове, а в подмяна България ще затвори въглищните си централи.

Затварянето на въглищните ни централи ще понижи въглеродния отпечатък на европейско равнище с 0,06%. Но загубата за България на енергийна мощ ще бъде голяма. Данните изнесе депутатът от Има Такъв Народ Павела Митова.

Въпреки че затварянето на централите ни няма да способства изобщо за намаляването на излъчванията в Европа, ръководещите бързат със затварянето на „ Марица Изток “, тъй като теренът на комплекса е необходим за построяването на водородната централа по план за 30 милиарда лв. “BiLion ”, заяви Митова. Проектът е на настоящия енергиен министър Румен Радев и ще получи европейско финансиране по програмата за понижаване на въглеродните излъчвания.

„ Продължаваме промяната “ вършат всичко допустимо да унищожат сдружението колкото се може по-бързо, защото земята им е нужна, с цел да създават 380 хиляди тона зелен водород на година, от които 180 хиляди тона годишно да бъдат за експорт. Проектът планува построяването на голямо количество солари до 2033 година, миньорите изхвърчат на улицата, всички централи минават на газ, всички ние още веднъж плащаме солената сметка, шепа тарикати стават скорострелно милиардери ”, разяснява Павела Митова.

“Системата ще загуби свойствата си за балансиране, цената на бита ще се усили фрапантно и аз мощно се колебая, че фонд “Сигурност на електроенергийната система ” ще издържи на натиска ”, сподели още тя.

Митова сподели в Народното събрание лист на компании, които ще получат европейско финансиране по Плана за възстановавяне и резистентност в бранш “Енергетика ”:

" Металик " АД на Дечко Колев – 277 690 000 лева за създаване на цех и основаване на апаратура за произвеждане на зелен водород и О2 за медицински и механически потребности.

" Смарт енерджи груп " АД – 240 000 000 лева за слънчеви панели с потенциал 1,5GW. В предмета на активност на компанията на никое място не е упоменато, че има потенциал да построява фабрики за слънчеви панели. И какви са тези фабрики, които ще създават тъкмо количество слънчеви панели с потенциал 1,5 GW.

" Контур Глобал Марица Изток 3 ", където беше изпълнителен шеф актуалният заместник-министър, а в този момент е човек на „ Промяната “ от ББР, Васил Щонов – 1 383 000 000 лева

" Ризолв енерджи " ООД (s.r.o), Чешка република – 354 300 000 лева – за създаване на слънчев парк с мощ 230 GW в Силистра. Парк се построява на площта на летището, което по незнайни аргументи е попаднало при едни “наши хора ” и те са го продали на чехите. Да не се окаже, че след време това летище ще се употребява и страната ще би трябвало да заплаща. А и по какъв начин компания, която е основана в Силистра ще подкрепи стопански област Стара Загора?

" Дайнинг Енерджи " ЕООД – офисът им се намира на площадката на Брикел, а обезпечените лица са 10 – 654 000 000 лева

“ТОПЛОФИКАЦИЯ-СЛИВЕН ” ЕАД – 320 000 000 лева

" Брикел " ЕАД – 879 000 000 лева Излиза, че с всичките си компании, които са ситуирани на територията на Стара Загора, Ковачки ще прибере едни 1 853 000 000 лева

" Ей И Ес Марица Изток 1 " ЕООД – 1 440 000 000 лева – изтича им договорът за изкупуване на ел. сила в края на годината и дай за последно да им дадем още малко.

М+С Хидравлик АД, Хидравлични Елементи и Системи АД, “ЕЛХИМ-ИСКРА ” АД – и трите компании са свързани с едно и също лице Васил Велев от АИКБ, където е работил министърът на енергетиката, Румен Радев. Общо планове за 132 000 000 лева

" Загора Енерджи " ООД – компанията е част от Холдинг Загора, където министър Румен Радев е бил стопански шеф – 40 000 000 лева

" Монбат " АД – благосъстоятелност на братя Бобокови – 1 171 500 000 лева

БУЛМЕТАЛ АД – по какъв начин ще построяват ПАВЕЦ, при изискване, че в профила на компанията е записано, че се занимават с произвеждане и реализация на железен амбалаж – 313 000 000 лева

" Овергаз ", спонсорът на Промяната – 385 000 000 лева

През септември м. година Министерството на енергетиката насочи покана за заявяване на интерес за капиталови планове към огромни компании, които да аплайват за приемане на парите от фонда за „ зеления преход “. Парите се дават от Европейски Съюз. 32 компании са подали капиталови планове на обща стойност към 11 милиарда лв..

Управлението на средствата по териториалните проекти за „ обективен “ преход, както се назовава в Европейски Съюз преходът към „ зелена сила “ с нула въглеродни излъчвания, е поверено на министерството на районното развиване. От пресцентъра на министерството разясниха, представени за „ Труд “, че към момента не са давани пари, а описът с компаниите е „ показателен “.

Източници: " Труд ", obektivno.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР